Onverwachte Stedentrip Valencia

Een stedentrip, je hoort het steeds meer en steeds meer mensen doen het ook. Laatst was ik onverwacht vier dagen vrij, en liet het toeval zijn of niet, maar mijn vriendin kreeg onverwachts twee dagen extra vrij, waardoor we samen lekker vier dagen vrij waren. Maar wat ga je dan doen in die vier dagen? Nou wij pakte het vliegtuig richting Valencia, om eens heerlijk te genieten van alles wat deze stad te bieden heeft! Een onverwachte stedentrip Valencia, dat beloofd veel goeds.

Last minute

De avond voor vertrek regelde me vriendin de tickets, en hebben we samen gekeken voor het hotel. We besloten te kiezen voor het MD Design hotel. Ligt perfect gelegen op loopafstand van alle bezienswaardigheden van Valencia. Onze stedentrip Valencia was geregeld.

Na een vlucht van twee uur, hebben we de metro gepakt die ons midden in de levensader van de stad bracht; Jardin le Turia. Na een kleine wandeling kwamen we aan bij het hotel, en daar konden we gelijk inchecken. Mooie grote kamer, en het belangrijkste; erg schoon.

In de middag hebben we een heerlijke wandeling gemaakt door het historische gedeelte van de stad. Een klim naar boven bij de toren El Miguelete gaf ons een prachtig uitzicht over de stad. Na een flinke wandeling was het tijd om eens te genieten van een drankje op Plaza le Virgen. Met een prachtig zonnetje en een uitzicht op de kathedraal, smaakte onze Tinto de Verano op zijn best.
De volgende dag zijn we lekker Hollands begonnen. Nee niet met regen, maar op de fiets. Valencia leent zich uitstekend om een fiets te huren en de stad te verkennen.

Eerst zijn we op de fiets richting het Estadio de Mestalla gegaan. De thuishaven van de plaatste Valencia CF. Als echte voetballiefhebber wou ik graag een tour door dit stadion maken, dus zo gezegd zo gedaan. De tour duurt een uur, en brengt je door het historische stadion. Van de kleedkamers, tot aan de catacombe, en zelfs op het veld.

Na de tour hebben we de fiets weer gepakt en zijn we richting Jardin El Turia gefietst. Vroeger een rivier, maar door de groei van de stad kwam deze rivier beetje bij beetje droog te staan. Nu is het een park waar je kunt genieten van de rust of om te sporten. Daarnaast staat er het bekendste bouwwerk van de stad. Ciudad de las Artes y las Ciencias. Een prachtig modern gebouw wat dienst doet als museum en waar ook de grooste onderwaterwereld dierentuin van Europa ligt; Oceanográfico. Het laatste hebben we bezocht. Het is een ruim opgezette dierentuin die zo’n 45.000 dieren kent. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

Strand

De dag erna vonden we het tijd voor ontspanning. Weer lekker op de fiets, maar deze keer richting het strand. Valencia ligt aan de kust, waardoor het ook een heerlijke kuststrook kent genaamd; Playa de la Malvarossa. Het is een breed zandstrand met daarachter een boulevard met veel leuke restaurants en bars. Ideaal om tussen de middag te genieten van een heerlijke Paella. Na een dag strand zijn we terug gefietst met een tussenstop bij Ciudad de las Artes. Als hobbyfotograaf wou ik graag nog even wat prachtige plaatjes schieten hier. Het prachtige bouwwerk in combinatie met het heldere water eromheen is namelijk al een plaatje opzicht.

Op de eerste dag hadden we al een leuk tentje leren kennen maar toen alleen wat gedronken. Nu was het tijd om daar onze laatste avond goed af te sluiten. De Spanjaarden eten vrij laat dus hebben we eerst in de avond nog geshopt. Om elf uur hebben we plaats genomen op het terras om nog eens te genieten van al die heerlijke Spaanse tapas en een goed glas wijn.

De allerlaatste dag hebben we nog wat door de stad gelopen. Her en der hebben we nog een drankje en een hapje gedaan, om toch tot de conclusie te komen, dat Valencia echt een gigantische leuke stad is. De combinatie tussen het historische deel en het moderne gedeelte, het gaat hand in hand. En dan ook nog zo’n heerlijke strand waar je even lekker kan ontspannen.

Valencia heeft het allemaal! Een ideale stad voor een leuke stedentrip. Lekker op de fiets door de smalle straatjes, langs de leuke restaurants en cafés. Valencia, ik ben gek op je geworden!

Tip

Valencia word ook wel de sinaasappelstad genoemd. Overal in de stad staan van die prachtige sinaasappelbomen. Daarom hebben ze ook een drankje dat; Aqua di Valencia word genoemd. Het bestaat uit sinaasappelsap, prosecco en word afgemaakt met wodka of cointreau. Een heerlijk verfrissend drankje op een warme dag.

Benieuwd wat ik kan betekenen in een stedentrip Valencia? Neem dan contact met mij op of kijk eens op deze pagina.