Terugkijken op afgelopen jaar

Een terugblik op 2020

Het werd niet het jaar waar ik zo opgehoopt had, maar toch wil ik even terugkijken op afgelopen jaar. Eind 2019 zeiden we hier nog tegen elkaar dat het ons jaar zou worden. De oplevering van ons huis, voorruit kijken naar een vakantie en ik keek uit naar het jaar waar ik veel leuke boekingen had staan. Het liep dit jaar helaas even anders dan anders. Er kwam iets in de wereld wat er voorlopig ook nog niet uit is ben ik bang. Iets wat corona heet en de realiteit veranderde. Daarom een kleine terugblik op afgelopen jaar.

In maart vertrokken de eerste reizigers voor hun prachtige rondreis door Noorwegen. Ze vertrokken ook daadwerkelijk, tot dat ze op de boot van Kiel naar Oslo stonden en ze melding kregen dat ze terug moesten. Dit waren de eerste tekenen dat corona om zich heen sloeg en drastische stappen genomen werden. Het jaar werd erger en erger, maar gelukkig konden nog een aantal reizen doorgang vinden. Ondanks dat het tijdens hun reis op oranje ging, bleven ze lekker genieten ter plaatse.

Oplevering huis

In juli kregen we eindelijk de sleutel van het huis. Wat feestelijk hoort te zijn, was voor ons een nachtmerrie. De staat waarin het werd opgeleverd was echt waardeloos. Weken en maanden hebben we staan zwoegen om alles netjes en strak te krijgen. De nodige gebreken moesten nog opgelost worden, maar ook daarin kwamen we van een koude kermis thuis. In september ging de aannemer failliet en is het continue blijven vechten tegen alle oneerlijkheden vanuit het bedrijf. Gelukkig grijpt woningborg nu in en worden volgend jaar de punten aangepakt zoals het hoort. Tot die tijd is het proberen te slapen, ondanks de overlast die de warmtepomp maakt door een constructiefout.

Op dit moment hebben we ook nog geen straat erin zitten. Elke dag is het dus een aardige zandbak in ons huis omdat we dit allemaal mee naar binnen lopen. Verlichting is ook nog steeds niet aangebracht en bij hevige regen dan kunnen we hier zwemmen. Een hoop frustratie dus, maar ondanks dat proberen we dit om te buigen naar leuke dingen. Ondanks dat we van week met gemengde gevoelens terugkijken op dit jaar.

Kantoor

Mijn kantoor is dus ook verschoven naar Wezep. Vanaf hier blijf ik dezelfde werkzaamheden doen voor jullie allemaal, alleen op een nieuwe plek. Ook blijf ik bij jullie thuis aankomen om zo alle wensen te bespreken, alle papieren door te nemen en eventueel zelfs na afloop om jullie leuke verhalen te horen. Het kantoor is eindelijk mijn plekkie geworden waarvandaan ik heerlijk kan werken en mij kan verdiepen in alle prachtige bestemmingen. De trolley van Transavia ligt vol met brochures en magazines om door te bladeren en te lezen. Foto’s van vorige reizen staan te pronken op de kamer en kleine wekpotjes met vreemde valuta om een beetje sfeer te geven aan het kantoor.

Hoe ben je het jaar verder doorgekomen?

Ondanks alle tegenslagen op vele fronten, van zakelijk tot privé, hebben we er het beste van gemaakt. Helaas kan ik niet naar de voetbal om zo FC Twente te zien spelen. Op dit moment spelen ze ook nog eens hartstikke mooi voetbal en is het dus dubbel zo jammer. We hebben veel gewandeld dit jaar en als we konden sporten dan waren we daar te vinden. De decembermaand heb ik mijn ouders geholpen in de zaak, waar het lekker druk was en het gewoon doorgaat. Heerlijk om daar toch even aan het werk te zijn.

Wat brengt het nieuwe jaar?

Hopelijk kunnen de geboekte en omgeboekt reizen van volgend jaar gewoon doorgang vinden. Uiteraard sta ik ook gewoon klaar in het nieuwe jaar om uw vakantie te verzorgen. Gewoon lekker zorgeloos op vakantie en goed voorbereid. Er kan al geboekt worden voor zomerperiode en verder, dus wees van harte welkom om contact op te nemen en samen te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard onder de flexibele voorwaarden van Personal Touch Travel en leveranciers.

Daarnaast hoop ik dat het eerste kwartaal vaart gezet wordt achter de gebreken van ons huis en dan we dan niet meer hoeven te hobbelen over de zandweg maar er een straat aangelegd wordt. Hopelijk kunnen we volgend jaar stapje voor stapje terug naar normaal, want ik kan mij niet voorstellen dat dit het nieuwe normaal is. Het is eerder een bijzondere situatie waar wij met zijn allen door heen moeten.

Dankbaar

Als laatste wil ik benadrukken dat ik enorm dankbaar ben voor alle reizigers die omgeboekt hebben, een nieuwe reis al hebben geboekt en iedereen die voor mij heeft klaargestaan. Hartelijk dank hiervoor! Hopelijk kunnen jullie snel genieten van de reis die gepland staat en even tot rust komen tijdens de vakantie. Hopelijk werpen jullie dan ook een terugblik op 2020 en laten we dit allemaal achter ons.

Ben je al benieuwd wat ik kan betekenen voor jou? Neem dan gerust contact op met mij en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Hoe het werkt? Kijk hier.

Voor inspiratie kunt u mij volgen op Instagram of Facebook.