Strandvakantie in Mexico

Het zou mijn allereerste keer vakantie worden buiten Europa. Maar waar naartoe? Na vele landen bedacht te hebben viel ons oog toch op Mexico! Een strandvakantie in Mexico. En dan denk je snel aan Cancun, maar dat werd het niet. We hebben gekozen voor Playa del Carmen. Spannend zo de eerste keer buiten Europa, maar oh wat had ik er een zin in. Even heerlijk genieten van een strandvakantie.

De dag van vertrekt

Eindelijk we gingen weg, eindelijk na hard werken, genieten van een heerlijke welverdiende vakantie. Nog een tussenstop op Cuba, en door naar Mexico. Eenmaal ingecheckt in ons hotel zijn we het hotel eens gaan ontdekken. Prachtig gelegen aan het strand met een mooi zwembad en het hotel is niet gigantisch groot. Het beloofd een heerlijke vakantie te worden. In de avonduren zijn we eens de omgeving gaan ontdekken, en al snel vonden we drukke straat met alle restaurants en winkeltjes, The Fifth Avenue. Het is hier een komen en gaan van toeristen. Vooral de Amerikanen zijn hier volop aanwezig, maar dat mag de pret niet drukken. Na een goede nachtrust, hebben we aan het zwembad eens even gekeken wat we allemaal kunnen doen aan excursies. Het werd dus niet alleen een strandvakantie in Mexico

Maya cultuur

Mexico is natuurlijk het land van de Maya, en kan een bezoek aan tempels niet uitblijven. Te beginnen bij Coba, een 40 meter hoge tempel die je nog mag beklimmen. Heb geen hoogtevrees want er is geen trapleuning tijdens de klim. Je hebt een leuk uitzicht, maar je ziet niets anders dan bossen. In Mexico staat ook één van de zeven wereldwonderen: Chichen Itza! Als je dan toch eenmaal daar bent, moet je deze natuurlijk ook bezoeken. Het is een gigantisch groot terrein die we samen met een Nederlandse gids hebben bezocht. Ze gaf onze alle ins en outs over deze prachtige Mayastad. Er zoveel te zien, van het grote bal speelveld tot aan de cenotes die eromheen liggen. Het is gigantisch, en dan te beseffen dat nog niet eens alles is opgegraven. Maar het draait hier allemaal om de gigantische tempel genaamd Chichen Itza. Een tempel met vier trappen met allemaal 91 treden, en dan afsluitend met de laatste trede. In totaal dus 365 treden, en die staan weer voor alle dagen van het jaar. Het is echt de moeite waard om het te bezoeken. Zorg dan wel dat je een gids hebt, want er zoveel te vertellen over hier. Daarnaast hebben we nog Tulum bezocht. Dit is vaak een bekend tempelcomplex van de foto’s, want deze ligt een prachtig gelegen aan de azuurblauwe zee. Maar zorg dat je een schifting maakt in wat je wil zien aan tempels, wat uiteindelijk heb je het een keer wel gezien.

Cozumel

Uiteindelijk wouden we ook wat anders dan tempels bezoeken. Daarom zijn we het strand afgelopen bij ons hotel, in de richting van de ferry. Hiermee zijn we overgestoken naar Cozumel, een eiland dichtbij. Hier eenmaal aangekomen hebben we een scooter gehuurd om te kunnen gaan en staan waar we wouden. Onderweg gestopt om te snorkelen en heerlijke Mexicaanse Quesadillas te eten. Wat natuurlijk niet mag ontbreken daarbij, is een koude fles Corona. Na deze prachtige dag op Cozumel was het tijd om terug te gaan naar het vaste land, waar we nog even heerlijk hebben gegeten. Uiteindelijk hebben we ook nog een trip gemaakt naar Akumal. Hier kan je snorkelen met schildpadden. Echt een superleuke ervaring om te doen. Het is wel gigantisch druk hier, maar echt de moeite waard. Na gesnorkeld te hebben met de schildpadden, hebben we nog gezwommen in een cenote. Dit is een ondergrondse waterbron. Een hele aparte ervaring. Als laatste nog een excursie richting Isla Holbox, een eiland in de Caribische zee ten Noorden van Mexico. Hier zijn geen auto’s, ze verplaatsen zich hier met golfkarretjes. Echt ideaal om dit paradijselijke eiland mee rond te rijden. Je kan hier flamingo’s spotten en ook pelikanen.

Eten

Het was echt een super vakantie. Mijn Tip: Ga niet all-inclusive (helaas ontkom je er bijna niet meer aan.) zitten hier, want er zijn genoeg restaurants en andere eetgelegenheden om voor weinig geld, goed te kunnen eten. Vergeet dan zeker niet de Quesedillas of de Enchiladas te bestellen, want die zijn echt goddelijk. Of niet te vergeten, een Nachoschotel! Playa del Carmen dus, een echt aanrader voor een goede vakantie.

Interesse gekregen om eens dat prachtige Mexico te bezoeken? Voor een strandvakantie in Mexico of misschien zelfs een rondreis? Kom bij me langs en met dezelfde enthousiasme gaan we samen kijken wat het beste bij je past, en geef ik je all ins en outs voor een onvergetelijke vakantie.

Neem contact met mij op.