New York

TRIPJE NAAR NEW YORK, IS HET HET WAARD OF NIET?

New York, ook wel bekend als ‘’The city that never sleeps’’ end dit is ook echt zo!
Dag en nacht is het een ontzettend drukke stad waar van alles te zien en beleven is. Je zult dus letterlijk gaan slapen met toeterende auto’s als achtergrond geluid, en daar zul je zeker ook mee wakker worden.

‘’WELKE PLEKKEN MOET JE ECHT BEZOEKEN IN NEW YORK?’’

In The Big Apple is ontzettend veel te doen. Ik ben er 5 volle dagen geweest en heb in die 5 dagen niet álles kunnen zien wat ik graag wou zien. Wel de meest indrukwekkende bezienswaardigheden heb ik bezocht. Een groot deel uit de geschiedenis van New York is 9/11. Hier is nu een groot memorial van met een museum. Zeker een aanrader om te bezoeken! Ook is The Empire State Building en het vrijheidsbeeld écht iets wat je moet bezoeken. Twee andere grote gratis bezienswaardigheden zijn Central Park en Times Square. Hier kun je gewoon rondlopen en een echte indruk krijgen van de geweldige stad!

TIP!

De vele museums en gebouwen heb ik kunnen betreden doormiddel van een ‘’New York Pass’’. Met deze pas kunt u alle musea en bezienswaardigheden binnenlopen en voorrang krijgen. Je betaald namelijk eenmalig een vast bedrag voor de pas.

‘’WAAR KAN IK LEKKER ETEN IN NEW YORK?’’

Er zijn ontzettend veel fastfood restaurants te vinden in New York die je niet in Nederland hebt. Erg leuk om een burger te eten bij Five Guys, zelf vond ik dit een van de lekkerste burgers die ik ooit gegeten heb. Wat wij ook deden, is iedere ochtend bij een lokaal ontbijtcafé eten. Hier verkopen ze de traditionele Amerikaanse pancakes, scrambled eggs, bagels en nog veel meer!

‘’WAT IS TYPISCH NEW YORK?”

Dingen waar u rekening moet houden: De vele gele taxi’s, de ontzettend hoge gebouwen, de drukte, helaas de ongedierte die er te vinden zijn op straat en veel zwervers. Ik had zelf bepaalde verwachtingen van de stad, heel veel daarvan waren ook zoals ik dacht dat het was maar bepaalde dingen zoals zwervers, vieze geur op straat, ongedierte en dat soort dingen had ik niet verwacht. Wel is dit iets wat bij deze grote stad hoort waar je rekening mee kan houden, dus don’t get your hopes u too high! Voor de rest vond ik New York, ook al was ik er heel kort, een super gave en mooie stad. De dingetjes die dan wat minder zijn maakt het ook wel écht een unieke stad. Ik zou zelf heel graag voor langere tijd terug willen gaan om nog meer een idee te krijgen van de stad. Daarom vind ik persoonlijk het bezoeken van New York meer als de moeite waard! Ik hoop dat ik je hier iets mee heb kunnen helpen doormiddel van mijn ervaring te delen.

Annika – ROC Aventus Apeldoorn


Benieuwd naar andere gastblogs? Klik hier