Londen

Al een paar maanden stond deze trip gepland en eindelijk was het zover. Vroeg ons bed uit en op maar Londen. Een vlucht vanaf Amsterdam naar Luton Londen met EasyJet. Een maatschappij waar ik zelf nog nooit mee gevlogen had maar al genoeg over gehoord het. Proberen maar eens dus. Een echte lowbudget maatschappij. Voor het comfort hoef je het niet te doen met de krappe en smalle zitplekken. Maar oké, daar zijn de prijzen uiteraard ook naar.

Londen

Het was een vrij korte vlucht, met driekwartier stonden we aan de andere kant van de Noordzee. Nadat we eindelijk in Camden waren kon onze wandeling beginnen. Camden is een gezellige en drukke wijk. Veel winkeltjes, horecagelegenheden en een leuke markt maken deze wijk gezellig.

De dag erna hebben we een bezoek gebracht aan Buckingham Palace, waar we de wisseling van de wacht hebben meegemaakt. Een ceremonie doe echt leuk is om te zien. Het is natuurlijk een traditie van oudsher, maar dit maakt het zeker niet minder leuk om een keer te zien. Na een aantal foto’s gemaakt te hebben zijn we doorgegaan naar Covent Garden en Piccadilly Circus. Zo konden de dames een beetje shoppen en de heren wat rondwandelen. Hierna zijn met zijn allen opzoek gegaan naar een pub waar we konden zitten. Vrijdagmiddag dus dit was een hele opgave.

Pints en Fish&Chips

Toen we een pub binnenstapte was daar helaas geen plek, maar toen ik eruit liep werd ik door een oudere man aangesproken. Deze gaf mij een adres van een pub genaamd “Lamb and Flag”. Dit is de oudste pub van Londen. De heren wouden hier zeker heen, en de dames wouden liever eerst eten. Dat werd een compromis sluiten. We moesten nog boodschappen doen dus besloten we dit combineren met de pub nadat we hadden gegeten. We kwamen terecht in een super gezellig eetcafé waar we aan de ‘fish and chips’ gingen.

Na een aantal pints en ciders gehad te hebben, en te hebben genoten van de maaltijd, zijn we verderop gegaan voor de boodschappen. Een gedeelte ging boodschappen doen, en een gedeelte ging dus naar de oudste pub van Londen. Wat was dat dit een leuke en gezellige plek! We hebben er een pint gedronken om daarna door te gaan ons appartement. Er stond de volgende dag iets super leuks op het programma waar ik al deze dagen al naar uitkeek.

Blogs

Lees hier voor een van mijn andere beleving in Londen.