Kroatie

IS KROATIË GESCHIKT VOOR UW KROOST?

Is voor kinderen Kroatië geschikt? Hoewel de meeste mensen bij Kroatië
denken aan een vakantie voor twee of een groepsreis, is de bestemming uitermate geschikt voor een vakantie met kinderen. Er zijn diverse mogelijkheden als u met uw kinderen naar Kroatië wilt reizen. Kroatië is een land om perfect te kamperen. De campings zijn van alle gemakken voorzien en voor de kinderen is er meer dan genoeg te doen. Van speeltuinen tot animatie en waterparken tot het organiseren van spelletjes en sport. De camping is voor kinderen leuk om sociale contacten op te doen en samen te genieten van alles wat de nieuwe omgeving te bieden heeft.

Mijn ervaring als kind in Kroatië met mijn familie

Als iemand aan mij zou vragen of Kroatië geschikt is voor een familie vakantie ik zou zeggen: “absoluut!”. Ik kom daar al vanaf dat ik één jaar oud was tot mijn zestiende met mijn familie en nog steeds heb ik prachtige herinneringen er van. Natuurlijk begint de vakantie niet al in Kroatië. Eerst moet je er nog zien te komen. Wij gingen altijd via Duitsland, Oostenrijk en Slovenië naar Kroatië wat een makkelijke route is. Met de caravan naar Kroatië is ontzettend handig. U hebt alles binnen handbereik zoals een koelkast, wc en airco (altijd handig in zoon warm land, want ja het is altijd wel 30 graden..). Naar Kroatië kan u in één dag reizen, maar mijn ouders vonden het fijner om in drie dagen te reizen zodat ze ook even tot rust kon komen van de lange reis, wat zeker een aanrader is met kinderen. Maar als u eenmaal bij Kroatische grens bent, dan is het vakantie gevoel er helemaal!

Wij stonden altijd elk jaar op de zelfde camping op eiland Pag. Een prachtig eiland die via een boot bereikbaar is of via een iets langere route met de auto. Altijd als we er bijna waren zeiden mijn ouders: ”wie ziet als eerst de zee” dit herinner ik me nog zo goed….

Genieten doet u het beste in Kroatië.

U moet u inbeelden prachtige stranden, heldere lichtblauwe zee, dolfijnen dichtbij de kust, lekker eten en prachtig weer oftewel samen optimaal genieten als gezin. kinderen hebben op campings ook genoeg te doen er is veel vermaak voor kinderen van speeltuinen tot disco avond op een prachtig versierd plein. Woensdag vuurwerkavond en s ochtend
lekker dansen in de zee op muziek met het recreatieteam wat ook erg leuk is voor de ouders. Wat ook erg in mijn geheugen staat en als tip mee wil geven is om lekker een dagje uit te gaan per boot naar een ander eiland. U maakt kennis met de cultuur van het land en geniet van de wonderen die de natuur te bieden heeft. Denk alleen al aan de dolfijnen die te zien zijn. Bij de reis terug kunt u genieten van heerlijke vis en een lekkere duik in het o zo heldere water.

Het antwoord op de vraag of Kroatië geschikt is voor vakanties met kinderen

Concluderend kan ik u melden dat naar mijn mening Kroatië een zeer geschikt land is om met de kinderen naar toe te gaan. De campings en het toerisme in de meeste gebieden zijn ingesteld en vormgegeven voor gezinnen met kinderen. Hopelijk heb ik u als lezer kunnen informeren en overtuigen om lekker met de kinderen op vakantie te gaan naar Kroatië, want gelooft u mij maar, het is het helemaal waard.

Maud Koets – ROC Aventus Apeldoorn