Koh Samui

Inmiddels hebben we al twee prachtige weken doorgebracht in Thailand. Vanaf Bangkok naar Ao Nang, en vandaag reizen we door naar Koh Samui. Dit doen we ook weer met Bangkok Airways. Het is een korte vlucht maar ik blijf het altijd leuk vinden om te vliegen. Elke keer weer om je heen kijken wat je allemaal ziet. De prachtige verschillende kleuren in zee, en al die leuke eilanden die je passeert. En dan komen we aan, op de kleine luchthaven van Koh Samui, waar we onze laatste week doorbrengen en nog even heerlijk rustig aan kunnen doen.

Plaatsje op Koh Samui

Ons hotel is niet heel ver van de luchthaven, zijn we dus gelukkig ook snel bij het hotel. Vanaf het hotel gaat er elke keer een shuttle naar het centrum van het dichtstbijzijnde plaatsje. Hier zijn ook weer tal van restaurants en bars te vinden, maar wat ons opviel was het omgebouwde Volkswagen busje wat nu een cocktailbar is. Echt superleuk, voor 100 Baht koop je hier een heerlijke cocktail. Er hangt hier een relaxed sfeertje en in de avonduren hebben ze hier ook verschillende liveoptredens. Pak wel op tijd de shuttle terug naar het hotel, want de taxichauffeurs weten heel goed dat je een toerist bent en dus geld hebt, en dan betaal je dus de hoofdprijs. Elke dag kan je hier ook wel een Muay Thai gala bezoeken.

Vanaf Koh Samui hebben een uitstap gemaakt naar het Ang Thong National Marine Park. Een hartstikke leuke dagtrip door dit prachtige gebied met als toppunt het uitkijk punt op één van de vele eilanden. Hier heb je een adembenemend uitzicht over alle eilanden. Ook zijn we een ochtend mee gegaan om de roze dolfijn te spotten. Helaas was het iets minder weer deze dag, maar dat mocht de pret niet drukken. De Thai die ons meenam op de boot was super aardig, en uiteindelijk hebben we de roze dolfijn mogen spotten.

Duiken en Snorkelen

Op Koh Samui zitten ook talloze duikwinkels, uit eindelijk in onze wandeling kwamen we uit bij een duikzaak die heel goed aangeschreven staat. Mijn vriendin haar wens was om te kunnen duiken met de Walvishaai, en deze werd de laatste tijd veel gespot rondom Koh Tao en Chumpon. Zij is toen meegegaan richting Chumpon, en ik mee snorkelen bij Koh Tao. Na de lunch zou zij zich bij mij voegen zodat ze nog een duik bij Koh Tao kon maken. Helaas bij Chumpon heeft ze de walvishaai niet gezien, maar de duik bij Koh Tao maakte een hoop goed. Ik had de mazzel ook veel te kunnen zien door het heldere water, en wat was het adembenemend mooi. Geweldige vissen met veel kleuren en kleurrijk koraal zover je maar kon kijken. Misschien volgend jaar toch nog maar eens een poging doen voor me PADI.

Thailand

Thailand was adembenemend mooi? Ben ik verliefd geworden op Azië? Ik durf hardop te zeggen, ABSOLUUT!! De mensen, het klimaat, het eten, alles klopte voor mij. We hebben een heerlijke vakantie gehad, waarbij we heel veel hebben gedaan en gezien, maar ook heerlijk hebben genoten van de rust. Het had alles wat ik graag zoek in een vakantie. Het heeft me zo enthousiast gemaakt en heb er ook zoveel mooie plekken mogen zien die ik graag met u deel.

Tip

Neem een dag trip naar Koh Tao. Prachtig eiland met mooie uitkijkpunten en ook bekend onder de duikers als een van de geweldige duik plekken. Sail Rock is een van de plekken waar ook vaak de walvishaai word gezien.

Interesse gekregen in een prachtige reis richting Koh Samui of een mooie rondreis door Thailand? Neem dan contact met mij op of kijk hier voor meer informatie.