Uitstap naar Isla Holbox

Een aantal jaren geleden maakte mijn vriendin en ik een reis naar Mexico. Heerlijk aan het einde van het jaar, wanneer het hier kouder begon te worden, vertrokken wij met TUI naar Mexico. We zaten in de plaats Playa del Carmen. Een prima hotel aan het strand en die op loopafstand ligt van de 5th Avenue, de straat waar eigenlijk alles gebeurd. Voor het gemak zaten we er all-inclusive, maar toch zijn we er vaak op uitgetrokken om nog ergens wat te drinken en soms even wat te eten. Maar we maakte ook uitstapjes naar meerdere eilanden, waaronder Cozumel, waar we rond tourden met een scooter, maar we bezochten ook het paradijselijke Isla Holbox.

Uitstapje

Op ten duur maakte we een uitstap naar Isla Holbox. Een paradijselijk eiland dat erom bekend staat dat er geen auto’s mogen rijden. De mensen verplaatsen zich hier hoofdzakelijk met een golfkarretje. We gingen niet alleen, we waren met een redelijke groep, waaronder twee meiden waar we grotendeels mee op zijn getrokken.

Het werd een superleuke dag! Tussendoor stopte we nog bij een plek waar een open cenote was. Hier konden we nog een verfrissende duik nemen en konden sommige nog naar het hoogste punt, waar vandaan je een prachtig uitzicht had. Op de weg terug naar de boot zagen we nog van allerlei wilde dieren, waaronder een wasbeer en een krokodil.

Eenmaal terug op de boot gingen we verder in de richting van Isla Holbox. Tussendoor gingen we nog wel langs een gedeelte waar flamingo’s en pelikanen konden zitten. Laten wij nou net het geluk hebben dat dit het geval was. De wilde flamingo’s en pelikanen zaten er heerlijk uit te rusten. Vlakbij was een aanlegsteiger, waarvandaan we wandelend naar uitkijkpunt konden. Vanaf hier keek je helemaal terug tot aan de plek waar we waren vertrokken. Een prachtig vergezicht over het heldere water en de groene toppen van de bomen.

Isla Holbox

Uit eindelijk kwamen we aan het bij het eiland waar we eigenlijk voor gingen. Na aankomst kregen we een golfkar toegewezen. Deze deelde wij met de twee meiden die we hadden leren kennen. Met deze golfkar konden we het hele eiland verkennen, maar eerst konden we nog even lunchen bij een hotel verderop. Deze was aan de andere kant van het eiland en zo hadden we dus ondertussen al heel wat kunnen zien. Tijdens het eten werd ons uitgelegd dat we ook hier wilde flamingo’s tegen konden komen. Uiteraard waren we hier wel benieuwd naar.

Nadat we hadden genoten van de quesadillas en taco’s, konden we verder over het eiland. We besloten richting Punta Mosquito te lopen om te kijken of we de flamingo’s tegen zouden komen. Helaas was dit niet het geval en gingen we terug richting onze golfkar. Je komt echt over lange witte stranden en het water was er heerlijk. We besloten daarom om daar maar te genieten van het strand, een drankje en het water. We hadden namelijk niet erg veel tijd, want we moesten op tijd weer terug met de boot.

Was dat het?

Het eiland heeft zoveel meer te bieden. Als je in het dorpje bent, spot je overal de prachtige kunstwerken die op gebouwen zijn gemaakt. De prachtige street-art maakt dat dit eiland tot de meest kleurrijke eilanden van Midden-Amerika behoort. Verken het eiland per fiets en je komt op de meeste leuke plekken. Met een golfkar ga je sneller, maar kan je natuurlijk niet overal langs, met de fiets is dit anders. Stop eens bij een van de vele Beachclubs en geniet van een cocktail aan het strand. Ben je er in de juiste tijd van het jaar? Dan zou je zelfs een excursie kunnen boeken om te zwemmen met walvishaaien, manta’s en schildpadden. Sommige zeggen dat je tussen mei en september, honderd procent kans hebt om walvishaaien te spotten. Wij waren helaas later in het jaar, maar als we eerder waren geweest, had ik dit allemaal zeker niet laten schieten.

Achteraf was een overnachting op het eiland toch een beter idee geweest, maar zo hebben we altijd nog wat te wensen als we nog een keer terug gaan.

Lees ook mijn andere blog over Mexico:

Strandvakantie in Mexico