Ibiza

Ibiza! Het eiland waar iedereen denkt aan feesten en nachtclubs. Niks is minder waar!! De feesten en nachtclubs bijvoorbeeld Pacha en Ushuaia zijn te vinden in Ibiza- Stad. Maar verder omhoog richting het Noorden van Ibiza zijn er nog mooie en rustige plekjes. Mijn ervaring met Ibiza is dat het druk maar ook heerlijk rustig kan zijn. In Ibiza-Stad is het erg druk maar gezellig druk 

Hoe ging dat nu met Corona?

Op de heenvlucht werd er je gezondheidsverklaring en je Spaanse aanvraagformulier gecontroleerd. als dat goed was mocht je aan boord van het vliegtuig. Wel moesten we een mondkapje op tijdens de vlucht tijdens het eten of drinken mocht die even af. Eenmaal aangekomen op Ibiza werd je temperatuur en werd je Spain Travel Health Pass gescand. In de winkels, waar markten waren was wel en restaurants een mondkapjes plicht maar verder kon je zonder mondkapje gewoon over straat lopen.

Ik ben samen met mijn vader en mijn broer vorig jaar augustus naar Ibiza voor de tweede keer afgereisd. We hadden een auto gehuurd: een Toyota Yaris Hybride, op zich wel een fijn  autootje om over het eiland heen te crossen. Wij drieën verbleven in Portinatx, een hele mooie plek. Ze hebben zelfs ook een hout steigertje over de rotsen gemaakt om een prachtige foto te maken we zijn samen vaak uiteten geweest, 

Halve wegen de week ben ik samen met mijn vader naar een Hippy Market geweest in Punta Arabi, Ibiza. Hier was ik 4 jaar geleden ook geweest, toen was het erg druk en vorig jaar was ook wel druk maar beter te doen dan toen. Je moest daar wel een mondkapje op. Ik vind het altijd wel erg leuk om daar even rond te neuzen, ze hebben er leuke dingen en heerlijke hapjes om te eten. 

Wij gingen weer terug naar Nederland, bij de luchthaven werd er niet gecheckt op je gezondheidsverklaring, wat iedereen wel een beetje raar vond, maar wij mochten weer aan boord van het vliegtuig en gingen terug naar Nederland.

Larissa – ROC Aventus Apeldoorn


Benieuwd naar andere gastblogs? Klik hier