Herinneringen

Ga je binnenkort op vakantie dan is het leuk om daarop terug te kunnen kijken. Dit kan natuurlijk gedaan worden op jouw mobiele telefoon maar hoe mooi is het nou om zelf een fysiek boek te maken met alle vakantiekiekjes er in? Dan kan je bij elke gelegenheid het plakboek erbij pakken om zo terug te kijken
naar alle gemaakte herinneringen. Dan vraag je jezelf natuurlijk af: ‘’maar hoe maak ik dan zo’n boek?’’.

FOTO’S MAKEN

De één heeft een professionele fotocamera, de ander gebruikt zijn/haar
mobiele telefoon. Een vergeten maar fantastische manier van foto’s maken is doormiddel van een analoge camera. Dit geeft het plakboek een ‘’vintage look’’.

Een groot verschil tussen foto’s maken met een mobiel en foto’s maken
met een analoge camera is dat je veel meer de moeite neemt om een
mooie en scherpe foto te maken op het juiste moment. Deze manier van
foto’s maken is wel aan de prijzige kant. Persoonlijk vind ik het zeker het geld waard.

Nu spookt er natuurlijk door jouw hoofd: Zijn analoge camera’s en fotorolletjes nog wel te koop en niet erg duur? Ik ga jou eens haarfijn uitleggen wat jij allemaal nodig hebt om jouw vakantiegevoel het langst vast te houden doormiddel van een plakboek.

BENODIGDHEDEN

Als eerste heb je een analoge camera nodig, deze zijn goed te betalen, afhankelijk van welk merk je kiest en van de functies die erop zitten.
De meeste standaard analoge camera’s die te betalen zijn beschikken
alleen over een flits, een zoomlens en een timer. Op vakantie gebruik ik
vaak de Olympus OM10, deze heeft alleen basisfuncties, wat voor mij
genoeg is. Vind je het lastig om te kiezen, laat je dan goed adviseren bij
een camerawinkel.

Als tweede heb je ook nog fotorolletjes nodig waarvan de foto’s worden gedrukt. Met 1 fotorolletje kan je over het algemeen 36 foto’s schieten, best veel dus. Deze zijn op best veel plekken te verkrijgen, zowel in Nederland als op de
vakantiebestemming. Deze rolletjes zijn rond de € 8,- per stuk.

Zelf gebruik ik Kodak of Fujifilm, deze fotorolletjes produceren foto’s met mooie kleuren en zijn makkelijk in gebruik, belangrijk voor een beginner. Aan het einde van het volgeschoten fotorolletje moet deze worden ontwikkeld. Dit is vaak aan de dure kant, als je de foto’s uitgeprint wilt ontvangen dan zal de prijs rond de € 0,30 per foto zijn, zwart/wit foto’s zijn goedkoper.

Als laatste heb je een leuk plakboek nodig waarin je alle foto’s plakt die je tijdens de reis hebt gemaakt. Ik haal mijn plakboeken van Alternote, dit zijn prijzige
boeken maar van hele goede kwaliteit. Ook is het leuk om overal waar je langskomt bonnetjes en kaartjes mee te nemen om later in je plakboek te plakken.

RESULTAAT

Zo laat jij jouw vrienden zich verbazen over de fantastische vakantie die jij hebt gehad. En op deze manier houd jij jouw vakantiegevoel het langst vast.

Leonie Soer – ROC Aventus Apeldoorn