Eindelijk weer wat positief nieuws

Positief nieuws

Eindelijk weer wat positief nieuws. Hebben we dan toch weer een klein beetje hoop richting een vakantie in het buitenland? Transavia kondigde aan om weer een aantal vluchten te gaan uitvoeren. Per week zullen ze gaan kijken of er meer mogelijk is. Ze beginnen met 4 bestemmingen: Athene, Malaga, Lissabon en Faro. Inmiddels komen er al een aantal bestemmingen bij, en zo zullen er nog wel een aantal volgen. Toch is het positief nieuws in deze rare periode.

Omboeken of Annuleren?

In de laatste weken is die vraag me vaak gesteld: Wat moeten we doen, omboeken of annuleren? Kies dan juist voor het omboeken. Je helpt hier niet alleen jezelf, maar ook ons mee. Voor jezelf heb je dan een uitzicht naar een vakantie die gepland staat. Ondanks de teleurstelling dat je die reis dan nu niet maakt, heb je het positieve dat je de reis een andere keer maakt. Daarnaast blijft je reis gedekt door het SGR, dus wanneer het bedrijf failliet gaat, alsnog het geld terug krijgt. Daarnaast zijn de kosten van het annuleren, vaak ook nog hoger dan het verplaatsen.

Hoe je ons hier mee helpt? Wij krijgen pas betaald wanneer jullie de reis maken. Wanneer jullie terugkeren van vakantie, krijgen wij ons gedeelte uitbetaald. Dit betekend dus dat we eigenlijk voor niks werken tot jullie vertrek. Wanneer een reis dus omgeboekt word naar een andere datum, stellen we ons inkomen daarmee ook uit. Uiteraard blijven wel ter volledige beschikking voor alle vragen.

Maar dan heb je toch recht op steun vanuit de overheid hoor ik je denken, en ook deze vraag passeerde al een aantal keer. Nee, dat hebben wij niet. Natuurlijk was dit prettig geweest, om zo wat makkelijker de vaste kosten af te dekken, maar het is ook goed zo.

Hoe het bij mij gaat?

Ik probeer positief te blijven. Uiteraard heb ik ook wel eens dagen dat het wat minder is, bijvoorbeeld door weer negatieve berichtgevingen en onwaarheden door de media. Maar al met al ben ik erg positief. Tot nu toe heb ik geen enkele annulering gehad. Een flink aantal reizen ben ik aan het omboeken. Nog niet altijd kan ik data van volgend jaar zien en daardoor duurt dat soms langer.

Een aantal reizen en vakanties kunnen tot nu toe gewoon doorgang vinden. Het is nog koffiedik kijken richting de toekomst, over hoe het verder gaat verlopen. Europa versoepelt langzaam aan wat, en hopelijk volgt de rest van de wereld rustig aan.

Hoe nu verder in deze rare periode?

Elke dag blijf ik de ontwikkelingen volgen van de reizen en vakanties die gepland staan. Er komen meer mogelijkheden, dus hopelijk ook de mogelijkheden zodat mijn reizigers alsnog van die vakantie kunnen genieten. Als ze tussendoor toch denken van liever niet, dan kijk ik uiteraard graag mee naar de mogelijkheden. Daarin blijft het omboeken de beste keuze.

Daarnaast merk ik dat sommige reizigers alweer beginnen na te denken over een vakantie voor volgend jaar. Uiteraard sta ik jullie daar ook volledig in bij. Samen kunnen we kijken naar de bestemming die bij jouw past en kijken we naar de mogelijkheden die passen.

Tussendoor benieuwd hoe het werkt het boeken bij mij? Kijk dan gerust eens op deze pagina.

Persoonlijk contact staat bij mij voorop. Iedere reiziger is anders en heeft zijn eigen wensen. Deze vertaal ik graag voor jullie naar een passend reisvoorstel. En wist je dat ik ook gewoon een TUI of Corendon boek? Kost niks meer, maar hebt wel de extra service van mijn kant en alles word voor je geregeld!

Klik hier om contact me mij op te nemen.

Ik ben onderdeel van Personal Touch Travel, aangesloten bij het ANVR en SGR.