Donateur voor onze aarde

Waarom ik donateur ben geworden voor het Wereld Natuur Fonds? Maar dat reizen is toch zo vervuilend en slecht voor onze natuur?

Waarom WNF?

Laat ik bij het begin beginnen. Al tijden twijfelde ik om donateur te worden voor het WNF. Afgelopen jaar confronteerde mijn vriendin mij met een andere organisatie. Deze gaat over verwijderen van plastic uit de oceaan. Een pracht mooi initiatief. Deze organisatie heet 4Ocean. Voor een bepaald bedrag koop je een armband die gemaakt is van gerecycled plastic. Elke armband heeft een thema, en aan dit thema word dan dit bedrag geschonken.

Zelf heb ik een armband en soms schaffen we er een aan. Hartstikke leuk, maar dit bedrag gaat natuurlijk alleen naar de oceaan. Ik wou het breder, want de natuur is meer dan het water. Natuurlijk belangrijk, maar net zo belangrijk als de Amazone. Toen deze laatst in brand stond vond ik dat er mee moet gebeuren. We moeten bewuster worden. Daarom doneerde ik al een bedrag tijdens deze actie. Het bleef toch in me gedachte om donateur te worden.

Ja het reizen enzo doet schade aan onze natuur, maar we willen natuurlijk ook zoveel mogelijk van de wereld zien. Vakantie hebben en genieten, reizen door de natuur om dieren te spotten of een safari op bestemming. Genieten van al dat moois.

Doneren als reisbureau?

Klopt ik boek die reizen en vakanties, maar daarom doneer ik nu elke maand een bedrag aan het WNF. En wist je dat KLM ook support bied aan het WNF? Laten we op een verantwoorde manier omgaan met onze natuur. Denk na op vakantie met wat je doet. Dat olifantenritje hoort niet, een aapje aan een ketting ook niet.

Elke boeking die je bij mij maakt, is dus indirect ook een donatie aan het WNF. Daarmee steun je natuur en de oceanen. Want van deze wereld wil je toch langer genieten dan alleen vandaag?