Voetbal tijdens een stedentrip Londen

Eindelijk was het zover, de dag waar ik niet op kon wachten. Londen heeft natuurlijk veel te bieden zoals de highlights zoals Tower Bridge, stonden zeker op het lijstje. Maar Londen staat natuurlijk ook bekend om de voetbal. Voetbal in Londen staat bekend om hoog niveau en geweldige clubs. Dus een wedstrijdje mee pakken tijdens onze stedentrip leek ons wel een goed idee. Met clubs als Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur, heeft Londen natuurlijk een aantal grootmachten in de stad. Maar uiteraard wou ik daar niet heen. Haha. Deze clubs hebben allemaal hypermoderne stadions en geven geld uit als water. Dat is niks voor mij. Samen met mijn zwagers gingen we opzoek naar een wedstrijd in het schema dat goed zou uitkomen om te bezoeken.

Welke club gaan we bezoeken?

Voetbal in Londen? Dan heb je genoeg keuze! We wouden maar West Ham United of Fulham FC. West Ham heeft ook net een nieuw stadion, maar helaas met een sintelbaan eromheen. Kaartjes waren daarnaast erg prijzig en we waren bang dat we dan betaalde voor een plek waar we ver van het veld afzaten. Nou kende ik de verhalen al over Fulham FC. Deze spelen op het Craven Cottage, een stadion die voetbal ademt en echt authentiek is. Denk aan een typisch Engels stadion, dan denk je aan Craven Cottage.

Gelijk kaarten besteld en deze kreeg ik thuis gestuurd. Nee niet als e-ticket maar gewoon als kaart zoals vroeger. Beter! Ondertussen had ik de voetbalgids gezocht waarin alles staat rondom wedstrijd dagen van Europese clubs. Hier stond in dat de supporters verzamelen in een kroeg genaamd “The Crab Tree”. De wedstrijd was om 12:30uur, maar hier wouden we zeker even een pint gaan doen, of twee. Ook weer een typisch Engelse pub met een gigantische tuin er aan vast. Het was er gezellig druk. Dit bleek ook omdat England moest rugbyen tegen Argentinië op het WK. Een gejuich als England een punt pakte, echt super om mee te maken. De dag begon dus goed.

The Crab Tree & Craven Cottage

Na een pint gehaald te hebben aan de bar, zijn we in de tuin buiten gaan zitten. Hier spraken we al even over de wedstrijd, of er bekende spelers waren of gespeeld hadden. Wel wat oud bekende spelers, maar voor nu alleen spelers die ik kende van andere clubs. Even voor de wedstrijd hebben we onze pint leeggemaakt om daarna de supporters stromen te volgen naar het stadion. De masten zagen we al in de verte en we hadden er alle drie super veel zin in.

Het authentieke stadion was echt geweldig om te zien. Denk aan een oude arbeiderswijk huisjes in England, dan weet je precies wat ik bedoel. De voorgevel is namelijk identiek eraan. Het ligt aan de rivier “the Teems” en is nog een van de weinig traditionele Engels stadions. Het word op dit moment verbouwd op de lange zijde, maar gelukkig wel in dezelfde stijl.

Door smalle poortjes konden we naar binnen. Na een biertje gescoord te hebben, gewoon in plastic flesjes, zochten we een plek waar we even konden kijken over de grasmat. Wat zit het dicht op het veld! Geweldig! We hadden plekken achter het goal, waar de supporters van Fulham zaten. We zaten dicht aan het veld en hadden super goed zicht. Aan de overkant de supporters van Charlton Athletic en de sluis waardoor de spelers op kwamen. Links van onze de lange zijde waar de houten bankjes nog in ere zijn. Waar de spelers op komen nog echt een typisch Engels gebouw. Werkelijk waar een fantastisch stadion.

The Game

Het werd een fantastische wedstrijd! Een echt opgaande wedstrijd waarin strijd en passie terugkwamen. Fulham was de betere partij, maar het bleef bij een gelijkspel steken. 2-2, maar wat een wedstrijd met zover kansen. Als Fulham beter had omgesprongen met de kansen, hadden ze zeker gewonnen. De sfeer in het stadion was ook geweldig. Dit had ik niet verwacht maar gelukkig viel het mee. Heerlijk gewoon! Alle drie hebben we genoten van de wedstrijd en konden we terugkijken op een super dag. Na de wedstrijd nog snel een shirt aangeschaft en een dikke burger gegeten, om daarna terug te keren naar de rest.

Eenmaal terug kwamen we langs Westminister Abbey en de Big Ben. Deze had zijn jas aan omdat die gerestaureerd werd, helaas. Gemiste kans. Aan de overkant lag the Londen Eye. Mijn vriendin wou dit graag dus sloten we aan in de lange rij om een rondje te maken in dit reuzenrad. Het is hoog en je ziet veel, maar persoonlijk zou ik het niet nog een keer doen. Maar dat komt ook de ervaring van de dag erna die je de volgende keer leest in een nieuwe blog.

De dag sloten we af bij Nando’s, een restaurant die erg bekend lijkt te zijn in England. Op aanraden van de schoonzus en zwager hebben we hier gegeten. Nog een paar pints mee voor in het appartement om zo de laatste avond goed af te sluiten.

Tip

Pak echt een voetbalwedstrijd mee in Engeland. Voetbal in Londen is groots. Dit komt door de grote diversiteit aan clubs, maar ook door het niveau. Houd je van het old-school gedeelte, dan heb je nog talloze clubs waar jij je hart kan ophalen.

Blogs

Lees ook mijn andere blog over Londen:

Klik hier.