Corona-virus

Vorige week ben ik beland in een rollercoaster. Eentje die maar door blijft gaan en door blijft gaan. We begonnen die maandag met een bijeenkomst vanuit Personal Touch Travel. Tijdens deze bijeenkomst waren er vele leveranciers aanwezig, maar ook veel collega’s. Het gesprek van de dag, was toch het Corona-virus. Het begon steeds meer grip te krijgen en dat bleek later die week wel. Na dat we ontzettend veel leuke gesprekken hadden met leveranciers en onderling met collega’s, was het tijd voor een vragen rondje over het Corona-virus. Er waren veel vragen en nog steeds veel onduidelijk, maar dat er wat gaande was, dat was duidelijk.

Noorwegen

Die donderdag vertrokken klanten van mij naar Noorwegen. Echt een prachtige reis doormiddel van een trein door de binnenlanden en een cruise langs de kust, met uiteraard de nodige excursies. Maar toen zijn op de boot zaten van Kiel naar Oslo, kwam het vervelende nieuws dat ze Noorwegen niet in mochten. In verband met het Corona-virus, waren er extra maatregelen genomen door de overheid. Dit betekende dat mensen van buiten Noorwegen het land niet in kwamen of verplicht twee weken in quarantaine moesten. Dit was uiteraard geen optie. Daarom werden ze die vrijdag met dezelfde boot weer teruggebracht naar Kiel. Vanaf daar moesten ze weer naar huis. Op de heenweg waren ze met de trein naar Kiel gekomen. Daarom moesten ze via dezelfde weg weer terug. Daarom heb ik dus een treinkaartje voor ze gekocht om deze terugreis te maken. Met extra comfort, want ze reisde terug eerste klas. Zo kon ik voor de klant zorgen, dat zij weer fijn thuiskwamen.

Nadat ik zaterdag had begrepen dat ze weer fijn thuis waren, kon ik gaan kijken naar “hoe-nu-verder”. Na contact met de leverancier, werd er gezocht naar een oplossing. Hierop kreeg ik van de week het positieve bericht dat alles kosteloos kan worden om geboekt naar nieuwe data. Een zeer nette afhandeling en prettig contact. Zo kon ik de klant met positief nieuws tegemoet te komen, nadat hun reis helaas niet was doorgegaan. Helaas kwamen er alleen nog vele annuleringen bij.

Overige branches

Tussendoor besloot de overheid op zondag om alle horeca en scholen op slot te gooien. Dit betekende ook voor mij, dat het werk in de horeca, stil kwam te liggen. In een week tijd gebeurde er zoveel. Het één na het andere land ging op slot, waardoor leveranciers ook de nodige maatregelen moesten treffen. Daarnaast trof ook Nederland de nodige maatregelen. De Corona-crisis werd een feit. Vliegtuigen vliegen bijna niet meer, vakanties worden geannuleerd of verschoven, er gebeurt van alles. Zo gaat het nieuws in een rap tempo en proberen we het zo goed mogelijk bij te houden.

Samen met ons supportteam van Personal Touch Travel en andere collega’s, zijn we druk om te zorgen voor onze reizigers. Voor alle mensen die al op reis zijn of nog zouden gaan. Uiteindelijk staan wij onze klanten bij en hebben ze een aanspreekpunt die hun bijstaat.

Informatie

Heb je een reis bij mij geboekt en heb je vragen of is er iets anders, neem dan gerust contact met mij op. Ook als je nog een vakantie wil boeken, ik ben hier voor jullie. Laten we hopen dat deze tijd snel voorbijgaat en we weer kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Dat we kunnen genieten van al het moois wat de wereld te bieden heeft.

Kijk voor de veelgestelde vragen eens op de volgende site: Klik hier

en anders mag je uiteraard altijd even contact opnemen, contactformulier.