Bizarre weken tijdens deze corona crisis

De afgelopen weken zijn bizar te noemen. Straten zijn leeg, kappers zijn gesloten, horeca is gesloten, vliegtuigen zien we amper overkomen en landen hebben de grenzen gesloten. En toch schijnt het zonnetje ons tegemoet. Dat maakt deze dagen nog wel gekker eigenlijk tijdens deze corona crisis. Het prachtige weer doet het voorkomen als of de lente gewoon weer is begonnen. Maar helaas, zo “gewoon” is het niet meer.

Heerde

Hier in Heerde lijkt het wel een slagveld. In een verzorgingstehuis heerst het corona-virus. Helaas hebben we hier al veel mensen aan verloren. Militairen schieten al te hulp, en zelfs de tweede loco-burgermeester staat al klaar. Een onwerkelijke situatie. Toen ik zojuist boodschappen deed, reed ik langs lege terrassen, lege straten en lege parkeerplaatsen. Het is allemaal onwerkelijk. Wanneer komen we uit deze fase? Wanneer kunnen we weer genieten van onze vakanties? Allemaal vragen die passeren.

Hoe zit het met mijn reis?

De laatste weken is er veel informatie binnengekomen. Zo annuleren verschillende touroperators hun reizen. Maar een ieder met zijn eigen data. Zo verschild dat per touroperator. Zo komen er ook veel vragen vanuit klanten die hun reis al geboekt hebben voor een latere periode. De onzekerheid begrijp ik echt volledig. Soms krijg ik de vraag van: denk jij dat het door kan gaan? Dat zijn vragen waar ik echt heel moeilijk antwoord op kan geven. Ik weet het namelijk niet. Het ligt aan zoveel verschillende factoren. Aan landen, aan luchtvaartmaatschappijen, aan hotels, aan leveranciers en noem maar op. Uiteraard hoop van harte dat jullie allemaal alsnog kunnen genieten van die vakantie!

Want wat zou het heerlijk zijn om na deze ellende even heerlijk op vakantie gaan. Zonder zorgen te kunnen genieten van elkaar en van een prachtige bestemming. In Europa of ergens anders, of dit nou in juli of augustus is of volgend jaar. Maar wat als door deze crisis onze vakantie niet door kan gaan, wat moeten we dan? Probeer als het kan, te kijken naar andere data, zodat we in overleg de vakantie kunnen verplaatsen. Zo hebben jullie nog het vooruitzicht op een prachtige reis en help je de reisbranche.

Laten we deze periode met zijn allen doorkomen. Help elkaar!

Vragen

Heb je vragen over uw reis of vakantie, neem dan gerust contact met mij op. Wist je dat wij ook een speciale pagina ingericht hebben met FAQ’s? Klik dan hier. Heeft u toch vragen naar aanleiding hiervan? Neem dan gerust contact met mij op.