Bangkok

De allereerste keer Azië en dan het voorrecht hebben om het paradijselijke Thailand te bezoeken samen met mijn vriendin. De voorpret begon al ver van tevoren met alle prachtige foto’s en filmpjes die wij voorbij zagen komen. Jaloers makende beelden toen we hier in het grauwe regenachtige weer zaten. Maar daar was dan eindelijk het moment aangebroken, we mochten heerlijk gaan genieten van al het heerlijke eten en die prachtige stranden daar in Thailand. Zou het tegenvallen of worden we verliefd op Azië?

Bangkok

Onze reis begon in de gigantische metropool Bangkok. We hadden een nachtvlucht dus kwamen al vroeg in de ochtend aan in deze gigantische stad. Na onze transfer richting het hotel en ons even opgefrist hebben zijn we gelijk op pad gegaan. Heerlijk gegeten aan de welbekende Khao San Road, de backpackers area. Bangkok staat bekend om zijn vele Streetfood tentjes, maar dit durfde we niet direct aan. Daarom snel ergens heerlijk gegeten om daarna door te gaan naar Grand Palace.

Deze is heel goed te combineren met de tempels Wat Phra Kaew Khow en Wat Pho. Allemaal op loopafstand van elkaar en dus goed te combineren op één dag. Daarnaast hebben we in deze week nog de Tempel Wat Arun bezocht en hebben nog heerlijk geshopt op Siam Square, waar meerdere grote shopping malls liggen.

Hoogtepunt van Bangkok is toch wel de fietstour die we hebben gemaakt daar. Een 5uur durende fietstocht door de drukte van Chinatown tot aan de Bananenplantages aan de buitenkant. Een geweldige tocht die het echt meer dan waard is om te doen. Je ziet Bangkok totaal van een andere kant en proeft het leven van de locals.

Kanchanaburi

Vanaf Bangkok zijn we doorgereisd naar Kanchanaburi. Bij de meeste wel bekend vanwege de bekende brug uit gelijknamige film: The Bridge over the River Kwai. Via River Kwai zijn we met een longtail boot richting de Bridge gegaan. Bij het moment van naderen van de brug zie je de herkenningen uit de film, en als je de geschiedenis kent, dan weet je wat zich hier heeft afgespeeld. Na het stuk geschiedenis hier gezien te hebben zijn we doorgereden naar Bam Nam Tok, waarvan een trein rit is langs de rivier. Vanuit de trein heb je een adembenemend uitzicht over de rivier, en kan je echt prachtige foto’s maken. De avond sloten we af op een drijvend hotel, waar geen elektriciteit is. Wat een rust en stilte, het enige wat je in de avonduren hoort is het stromende water onder je. Dit moet je echt een keer gedaan hebben!

Het Erawan National park stond de volgende dag op de planning. Het park staat bekend om zijn waterval die je kan beklimmen over 7 verdiepingen. Een hele klim naar boven maar elke verdieping geeft je weer een andere kijk naar de waterval. Let goed op tijdens de klim, want er lopen ook genoeg aapjes rond. Als je na de klim beneden komt kan je nog een duik maken. Hier zwemmen de knabbelende vissen, bekend van de fish spa, nog vrij rond. Hierna zijn we weer teruggegaan naar Bangkok, om daar nog een paar dagen te spenderen.Het heerlijke eten en de geweldige mensen, het maakte onze indruk met Thailand onvergetelijk. Na een paar dagen toch maar eens een streetfoodtentje geprobeerd, en dit hadden we al veel eerder moeten doen. Het water loopt me nog in de mond als ik er weer aan denk. Afsluitend met een drankje op de hoogste rooftopbar ter wereld, maakte onze week in Thailand compleet.

Tip

Vergeet niet bij een streetfoodtentje een heerlijk Pad Thai te bestellen. Geloof mij, daarna wil je bijna niks anders meer!

Benieuwd wat ik kan betekenen in een reis naar Thailand? Neem dan contact met mij op of kijk voor meer info hier.