Ao Nang

Na de allereerste week in de drukte van Bangkok gezeten te hebben en de prachtige uitstap naar Kanchanaburi te hebben gemaakt, was het tijd voor ons om door te vliegen naar de luchthaven van Krabi en zo door naar Ao Nang. We vlogen met Bangkok Airways, en geloof mij, als je een stewardess als vriendin hebt, wordt alles in de gaten gehouden aan boord. Gelukkig was ze heel erg tevreden na onze vlucht, want het is echt allemaal perfect geregeld bij Bangkok Airways.

Aankomst op Ao Nang.

Bij aankomst op de luchthaven stond onze taxi alweer te wachten om ons door te brengen naar de plaats Ao Nang. We zaten in misschien wel het beste hotel van onze reis, vlak aan de straat met alle winkeltjes en restaurants, en op loopafstand van het strand, waarvandaan ook alle bootjes gingen naar de eilanden. Eenmaal ingecheckt zijn we eerst maar eens de omgeving gaan verkennen en hebben we aan het strand wat gegeten. Tijdens het eten hebben we maar eens een planning gemaakt voor de aankomende week, want je wil toch uit eindelijk zoveel mogelijk zien maar ook je rust hebben. Mijn vriendin zou haar PADI afsluiten in Thailand dus moesten we eerst opzoek naar duikwinkel die er vertrouwt uitzag. Die zat uitgerekend naast ons hotel, Kontiki. Wil je duiken of wil je jouw PADI halen, dan is dit echt een aanrader. Vriendelijk personeel en heel erg behulpzaam.

Railay Beach & Early Bird Tour

Het eerste eiland wat we bezochten werd Railay Beach. Ligt iets zuidelijker dan Ao Nang en is ook bekend bij klimmers. Railay Beach heeft verschillende horeca gelegenheden waarvan de meeste in Reggae stijl zijn. Je hoort hier dus ook geregeld Bob Marley uit de speakers komen. Na het eiland wat verkend te hebben, zijn we lekker aan het strand gaan liggen. Flesopener mee en een heerlijke koude fles Chang, en hier hebben wij ons wel vermaakt.

In deze week hebben we ook nog een Early Bird Tour gemaakt, langs de hoogtepunten rondom Koh Phi Phi. Hier ligt bijvoorbeeld het welbekende Maya Beach, bekend uit de film The Beach. Tijdens deze tour waren we mooi voor de drukte overal, waardoor we echt heerlijk de tijd hadden, en niet met duizenden Chinezen op de foto stonden. Voor mij als Hobby Fotograaf was dit dus prachtig, en heb ik de meest prachtige foto’s kunnen maken rondom Bamboo Beach en Koh Phi Phi Lagoon.

Toen me vriendin haar PADI ging afsluiten ben ik mee gegaan om te snorkelen. Zij heeft haar PADI hier behaald, waardoor ze in de laatste week nog een prachtige duik kon maken, maar hier meer over in de volgende story.

Infinity Pool

De laatste dagen hebben we heerlijk rondom het zwembad gelegen om ook tot rust te komen, want uit eindelijk hebben we ook vakantie. Gelukkig kwamen we erop tijd achter dat er een tweede zwembad was, en dat dit een panorama zwembad was, met uitzicht over de alle eilanden en het strand van Ao Nang. Ja, en dan kan ik het toch niet laten om zulke prachtige plaatjes te schieten zoals de omslagfoto. Deze plaats mag je echt absoluut niet missen. Ik denk dat de foto genoeg zegt. We waanden ons even in het Paradijs wat zich Ao Nang noemt.

Tip

Ga vroeg op pad om alle drukte voor te zijn. Er zitten veel barretjes in de omgeving waardoor iedereen vaak in de ochtend zijn roes uitslaapt. Ga dus vroeg op pad, dan ben je iedereen in ieder geval voor.

Is het druk op het strand? Wandel dan links over de Monkey Trail, dan kom je op een strand uit wat bij een hotel hoort, hier kan je gerust gaan liggen. Het is hier rustiger en je hebt net zulk mooi uitzicht.

Interesse gekregen in een prachtige reis richting Ao Nang of een mooie rondreis door Thailand? Neem dan contact met mij op of kijk hier eens voor meer info.